Urbana Myter  - Specifik artikel

Ishackan

Publiceringsdatum: March 24, 2008 12:22:01 PM
Författare: Maria Eklund
Kategori: Urbana myter: Otäckt eller skräck
Den här historien fick jag höra av min värdfamilj när jag var au-pair. Historien hade en av deras tidigare au-pairer råkat ut för. Jag kallar henne Stina.

Stina var ute och handlade. Hon var på ett av stadens större shopping-centrum. Där kom det fram en underbart gullig kille och berättade att han hade svårt att bära alla sina saker. Han hade gipsat ena benet. Det var flera kassar som han försökte få med sig till sin bil. Stina erbjöd sig att hjälpa honom. Killen pratade hela tiden och berättade att han cyklat omkull och fått en spricka i benet. Han skulle ordna en överraskningsfest till sin flickvän och hade köpt mer än han tänkt.

Stina berättade att hon tyckte det var konstigt att han ställt sin bil längst bort på parkeringen. Rimligtvis så borde han ha parkerat så nära som möjligt, för att slippa att gå så långt med sina kryckor? Stina började också titta i de kassar hon bar. Det var inga festgrejor utan kändes mest som stora, tomma, otympliga kartonger. När de kom fram till bilen så låste han upp baggage luckan. Det luktade äckligt ur bilen. Medans killen gick fram och låste upp framdörren så rotade Stina runt i baggage lyckan. Under en filt låg det en blodig ishacka. Hon blev så rädd att hon släppte allt, även sin egen handväska och sprang därifrån.

Värdfamiljen berättade att polisen några veckor senare gripet killen med ishackan. Han erkända att han kidnappat unga tjejer och slagit ihjäl dom med ishackan!

Jag trodde stenhårt på historien och var på min vakt under min au-pair vistelse. När jag kom hem och berättade historien för kompisar så trodde flesta att det bara var en skröna som familjen berättat för att jag inte skulle prata med för många främlingar. Jag sökte på internet men kunde inte hitta någon nyhets artikel att någon seriemördare blivit gripen i staden där jag varit.


Betyg:

Betygsätt myten:  
 
   Genomsnitts betyg: 8.2 (4 Röster)


Comments:

Guest:
2010-01-07 00:15:58
Den här har jag hört flera gånger. Ganska lätt att inse att det är en vandringssägen. Om det inte var det så skulle varenda kvällstidning skriva om det. En ganska bra myt ändå. /Nilla


Här kan du kommentera artikeln:

Visual Confirmation Security Code*Skriv in koden ovan:  STATISTIK
  • Antal artiklar: 160
  • Ej godkända artiklar: 0
  • Antal artiklar idag: 0
  • Antal kataloger: 2
  • Antal underkataloger: 19


Tjej som läser skrönor på datorn.