Urbana Myter  - Specifik artikel

Se upp med vem som bjuder

Publiceringsdatum: March 27, 2008 11:08:37 PM
Författare: Anna Ekbacke
Kategori: Urbana myter: Otäckt eller skräck

 

Den här myten är en riktig klassiker. Jag har hört den i flera olika tappningar. Den version som jag tycker bäst om handlar om en kvinna som är ute och reser i Sydamerika. Hon har en begränsad budget och blir därför glad när hon blir bjuden på mat och dryck. Just detta händer när hon ska äta på en restaurang, en stilig man frågar om hon inte kan göra honom sällskap. Manen är en riktig gentleman och frågar en hel del frågor, både personliga och allmänna frågor. Det visar sig att manen livnär sig på att sälja läkemedel. Han berättar att han just nu försöker sälja en ny och mycket bra utrustning som snabbt avgör vilken blodgrupp en person har. Han frågar kvinnan vilken blodgrupp hon har och blir mycket glad när han får höra svaret. Han frågar då om han får ha äran att bjuda på restaurangens bästa vin, vilket han får.

Kvinnan vaknar flera timmar senare naken i ett badkar fullt med is. Bredvid badkaret står en liten pall med en lapp där någon på dålig engelska skrivet att hon omedelbart ska ringa det telefonnummer som står på lappen för att tillkalla en ambulans. När kvinnan tar sin hand och känner längs med sin kropp så har hon ett nyss fått ett stort sår ihop sytt. Väl frame på sjukhuset får hon veta att hon saknar en njure.

Jag har hört mer och mindre makabra varianter av denna historia. En historia som en lillasyster till en arbetskollega berättade så hade kvinnan inte bara blivit av med en njure utan flera organ saknades och kvinnan dog efter några dagar på sjukhuset.


Betyg:

Rate the image:  
 
   Genomsnitts betyg: 9.6 (3 votes)

Comments:

STATISTIK
  • Antal artiklar: 50
  • Ej godkända artiklar: 0
  • Antal artiklar idag: 0
  • Antal kataloger: 2
  • Antal underkataloger: 20


Bild från hemsidan urbana myter