Urbana Myter  - Specifik artikel

Det billiga kastspöet

Publiceringsdatum: April 03, 2008 07:05:48 PM
Författare: Mats Pettersson
Kategori: Urbana myter: Övriga urbana myter

När jag var i tonåren så var det roligaste jag visste att fiska. De mesta av fickpengarna gick till fiskeutrustning. Vi grabbar prata ofta om dyra grejor som vi visste att vi aldrig skulle få råd att köpa. En av killarna berättade en dag att hans kusins arbetskamrat köpt ett svindyrt kastspö nästan gratis.

Han hade sett en privat annons i en tidning där kastspöet utannonserades för en krona. Han ringde direkt och fick veta att spöet fortfarande var till salu för EN krona. Han skyndade sig iväg till adressen i annonsen och frågade om spöet fortfarande fanns kvar.

Kastspöet var magnifikt och i perfekt skick. Ett sådant som vi grabbar skulle ge vänster arm för att få. Killen betalde utan att tveka en krona och spöet var hans. Hans nästa fråga till tjejen som sålde spöet var vad det var för fel på det. Hennes svar var att inget var fel på kastspöet. Det hade tillhört hennes tidigare äkta man, som plötsligt gjort slut och flyttat ihop med sin älskarinna. Tjejen berättade vidare att han ringt och bett henne sälja hans grejor och skicka pengarna.

Jag minns att jag trodde på skrönan och veckor efter att jag hörde den mycket noga läste de annonser som fanns i vår lokala tidning. Flera år senare hörde jag samma historia, då var det en sportbil som såldes för en krona.


Betyg:

Rate the image:  
 
   Genomsnitts betyg: ( votes)

Comments:

STATISTIK
  • Antal artiklar: 54
  • Ej godkända artiklar: 0
  • Antal artiklar idag: 0
  • Antal kataloger: 2
  • Antal underkataloger: 20


Bild från hemsidan urbana myter