Urbana Myter  - Specifik artikel

Frukt som dödar

Publiceringsdatum: July 27, 2008 10:40:42 AM
Författare: Krakel
Kategori: Urbana myter: Mat & dryck

När jag precis hade flyttat hemifrån så bestämde jag mig för att bara äta frukt och grönt. Jag skulle bli en äkta vegeterian.

Det funkade ganska bra med var jobbigt i bland, då brukade jag unna mig godis. I området som jag bodde så fanns det en del utslagna personer. Vi brukade kalla dessa personer "A-laget". Jag var helt säker på att de söp och knarkade ganska ohejdat hela dagarna.

En dag så visad min bästis en tidningsartikel där det stod att flera fall av HIV-smitta hade uppstått från frukt. Författaren till artikeln berättade att missbrukare hade börjat rena sina sprutor genom att sticka spruta i en citrusfrukt, och suga upp och spruta tillbaka fruktsaft i frukten. Man gjorde detta på frukter i de lokala butikerna. (Varför köpa egen frukt, när man kan låna gratis). Fruktsaften skulle innehålla ämnen som rengjorde kanylen. Det otäcka var att frukten efteråt kunde vara infekterad med de virus och bakterier som fanns i sprutan från början.

Jag blev helt skakad av att läsa artikeln och slutade direkt att köpa frukt och grönsaker i vår lokala butik.Efter det handlade jag endast frukt och grönt på det lokala torget. Jag förstod att historien naturligtvis var en skröna, även om den stod i lokaltidningen.Betyg:

Betygsätt myten:  
 
   Genomsnitts betyg: ( Röster)


Comments:

Guest:
2008-12-25 10:58:30
Om nu fruktsaften dödade bakterierna i kanylen, hur kunde då bakterierna överleva i frukten? Hm.


Här kan du kommentera artikeln:

Visual Confirmation Security Code*Skriv in koden ovan:  STATISTIK
  • Antal artiklar: 160
  • Ej godkända artiklar: 0
  • Antal artiklar idag: 0
  • Antal kataloger: 2
  • Antal underkataloger: 19


Skrämd kvinna.