Urbana Myter  - Specifik artikel

Jag kommer och tar dig

Publiceringsdatum: August 27, 2008 06:31:34 PM
Författare: Maria Jansson
Kategori: Urbana myter: Otäckt eller skräck

Den här skrönan hörde jag när jag au-pair i Canada.

En tonårs tjej blir varnad av sina föräldrar för att en galen massmördare precis rymt från ett närbelägget fängelse. Mördaren har haft som specialitet att förgripa sig sig på tonårstjejer.

Tjejen jobbar extra som barnvakt och sitter som vanligt hemma hos en granne och passar deras barn. Föräldrarna till barnen kommer hem sent och barnen har somnat så tjejen är ensam vaken.

Då ringer telefonen. En röst säger följande "jag kommer och tar dig". Tjejen blir livrädd och kontrollerar att alla fönster och dörrar är låsta. Hon plockar fram den största matkniv hon kan hitta och sätter sig i hallen och väntar på att barnens föräldrar ska komma hem.

Med jämna mellanrum så ringer telefonen. Det är alltid samma röst som säger, "jag kommer och tar dig". Efter ett par samtal så börjar tjejen bli galen av skräck och skriker in i telefonen att idioten som ringer ska sluta. Det hjälper dock inte. Hon ringer då 112 och berättar att någon skrämmer henne och att hon är vettskrämd.

De säger att de ska övervaka telefonen och lovar ringa tillbaka. Efter att ha fått några fler samtal från idioten med samma medelande, så ringer larmtjänst upp och berättar att den telefon som ringt henne finns i källaren. Familjen har två telefonlinjer.

Tjejen blir livrädd och försöker få upp utedörren som hon barrikaderat, då hon hör steg i källartrappan. När familjen som bor i huset kommer hem så hittar de barnvakten liggande  blödande och våldtagen på hallgolvet. Hon har blivit galen och det enda hon kan säga är "nu kommer jag och tar dig".

Första gången jag hörde historien var sent på kvällen var när vi satt och drack choklad. Jag hade svårt att somna den natten. Sedan dess har jag hört den i flera olika versioner.Betyg:

Betygsätt myten:  
 
   Genomsnitts betyg: 7.8 (8 Röster)


Comments:

Guest:
2008-09-19 07:01:55
jag läste denna artiklen sent och jag kan säga att den inte var jätterolig att höra innan man lägger sig


Guest:
2010-08-11 18:26:59
Det där är ju även själva grejen i klassikerfilmen "Rösten inifrån" (When a Stranger Calls, 1979). Sådär film.


Här kan du kommentera artikeln:

Visual Confirmation Security Code*Skriv in koden ovan:  STATISTIK
  • Antal artiklar: 160
  • Ej godkända artiklar: 0
  • Antal artiklar idag: 0
  • Antal kataloger: 2
  • Antal underkataloger: 19


Bild på två kvinnor som skvallrar