Urbana Myter  - Specifik artikel

Sola

Publiceringsdatum: August 27, 2008 06:43:40 PM
Författare: Eva Pettersson
Kategori: Urbana myter: Otäckt eller skräck

Den här skrönan är gammal. Jag har hört den från flera. Först gången var på ett ridläger. Då hade en av deltagarnas systers bästis kusin eller något sådant råkat ut för det inträffade.

Skrönan är som som följer. En ung kvinna ska gifta sig och hon har hittat en fantastiskt vacker brudklänning. Eftersom hon är väldigt blek i hyn så tror hon att klänningen kommer att vara ännu vackrare om hon har en fin solbränna. När det bara är en vecka kvar till bröllopet så har hon inte börjat sola ännu.

Hon går därför till olika solarium och solar så många timmar hon får. Hon blir ofta utkörd efter ett par timmar, med motiveringen att det är livsfarligt att sola så mycket i sträck. På bröllopsdagen är hon rejält solbränd. På väg till bröllopet iklädd brudklänning svimmar bruden. Man ringer efter en ambulans som kör henne i ilfart till närmsta sjukhus. Bruden är vid ankomsten till sjukhuset död.

Vid obduktionen av liket så finner man att flera inre organ blivit "kokta" av den kraftiga solningen. Solningen har haft samma effekt som en microvågsugn har på mat. De "kokta" organen har sedan förgiftat bruden.Betyg:

Betygsätt myten:  
 
   Genomsnitts betyg: 6.5 (7 Röster)


Comments:

Guest:
2008-08-31 09:10:57
Gissar att den här skrönan kom när det var en nymodighet att sola i solarium. Määnniskor är alltid rädda för det nya. /Hedvig


Guest:
2010-01-02 12:13:39
Om hon solade så mycket att hon dog så skulle hon knappast kunna gå iväg på sitt bröllop. Alla som solat för mycket vet hur det blir. /Uno


Här kan du kommentera artikeln:

Visual Confirmation Security Code*Skriv in koden ovan:  STATISTIK
  • Antal artiklar: 160
  • Ej godkända artiklar: 0
  • Antal artiklar idag: 0
  • Antal kataloger: 2
  • Antal underkataloger: 19


Bild från hemsidan urbana myter